Aankoop begeleiding

Na lang nadenken en heel wat pro’s en contra’s zorgvuldig neer te pennen is de beslissing genomen. Er komt een nieuw gezinslid bij. Een puppy of misschien kiezen jullie voor een volwassen hond?
Ongetwijfeld zullen jullie samen fantastische tijden beleven. Echter welke puppy of hond past het best bij jullie gezin en de plannen die jullie samen hebben?

Wij begeleiden u graag bij het kiezen van de viervoeter die het best bij u en uw gezin past.

Puppy begeleiding / training

Een goede start legt de basis voor een stabiele volwassen hond.

Wanneer u een puppy verwelkomt gaat zowel voor uzelf als voor die jonge viervoeter een volledig nieuwe wereld open. Het is zeer belangrijk dat u zelf goed nadenkt over wat voor u gewenste of ongewenste gedragingen zijn. Een kleine puppy die lief kwispelend op u springt om aandacht te krijgen is meestal schattig maar is dit het ook wanneer een volwassen loebas van 45 kg op u komt springen na een wandeling in het bos?

Eenmaal voor ieder gezinslid duidelijk is wat de ongewenste gedragingen zijn, hoe stuurt u uw puppy dan best in de richting van de gewenste gedragingen? Hoe begeleidt u uw puppy naar een volwassen hond die begrijpt wat van hem verwacht wordt en zich er ook goed bij voelt?

Naast de puppy begeleiden naar een aangename huishond heeft u hoogstwaarschijnlijk nog heel wat andere plannen of wensen voor uw nieuwe gezinslid. Wilt u dagelijks een grote wandeling maken in het bos terwijl uw viervoeter zonder korte lijn in uw nabijheid blijft en ook komt wanneer u hem roept in plaats van een konijn die zijn pad kruist achterna te gaan? Of vindt u het belangrijk om op een zomerse dag aan de zee(dijk) te kunnen gaan wandelen zonder dat uw hond iedere passerende hond nablaft of achterna wil gaan?

Wij begeleiden u graag op de intensieve maar fantastische reis die u samen met uw hond zult maken. Ons doel is steeds een aangename, stabiele volwassen (huis)hond maar hoe u dit wilt inkaderen hoor ik graag van u tijdens een eerste ontmoeting.

Gedragstherapie

De meest effectieve methode om uw hond opnieuw de juiste weg te tonen naar gewenst gedrag is door middel van individuele begeleiding. Dit kan zowel aan huis of op verplaatsing, afhankelijk van het ongewenst gedrag die uw hond vertoont. Bij een gedragstherapie wordt steeds zowel naar uw gedragingen, als begeleider van de hond, als naar de gedragingen van uw hond gekeken.

Er zijn vaak meerdere zaken van invloed op het ontstaan van bepaalde ongewenste gedragingen. Ook factoren die op het eerste zicht niet lijken mee te spelen kunnen een grote invloed hebben op het gedrag van uw hond. Wij hechten dan ook zeer veel waarde aan het uitgebreid de tijd nemen voor een eerste kennismakingsgesprek. Op die manier kunnen de verschillende zaken die invloed hebben op het gedrag van uw hond goed in kaart gebracht worden.

Wij begeleiden u en uw hond graag tijdens de weg waarop we ongewenst gedrag in huis of op verplaatsing gaan ombuigen naar gewenst gedrag.

Interne Training

Tijdens de interne training wordt uw hond ondergedompeld in dagelijkse trainingen. Afhankelijk van uw wensen of noden wordt een individueel traject opgesteld voor uw hond zodat we samen uw vooropgestelde doelen bereiken.

Voor wie is een intern verblijf aan te raden?

 • Puppy’s die de basis moeten aanleren.
 • (jonge) honden die wat extra training nodig hebben. Zowel basistraining als inspelen op moeilijkheden.
 • Honden met specifieke (gedrags)problemen.
 • Honden die na een bijtincident moeten gescreend (en eventueel getraind) worden.

Kortom, iedereen die wat extra hulp of een duwtje in de rug nodig heeft om (terug) te kunnen genieten samen met uw viervoeter.

Vakantie Opvang

Tijdens uw vakantie van uw geliefde viervoeter bij ons terecht om zelf een leuke vakantie te beleven. Wij doen er alles aan om uw hond een aangenaam verblijf te geven. Indien gewenst kan de hond tijdens vakantie opvang ook enkele training sessies krijgen. De honden krijgen bij ons een eigen nachtverblijfje waar ze individueel kunnen slapen ‘s nachts. Op de kleine en grote speelweides kunnen de honden zich zowel individueel als in groep (steeds onder toezicht) uitleven.

Waarom kiezen voor onze vakantieopvang?

 • Er is overdag steeds een gediplomeerde begeleider aanwezig.
 • Ook honden die nergens anders, om welke reden dan ook, terecht kunnen zijn bij ons welkom.
 • Wij werken niet met vaste breng- en ophaalmomenten.
 • Alle voeding en snacks van Belle et Beau Petfoods zit steeds in de prijs inbegrepen
 • We bieden individuele activiteiten aan op maat van jouw hond.
 • We gaan drie keer per dag met iedere gast wandelen aan de lange lijn
 • Het is steeds mogelijk om ons te contacteren tijdens het verblijf van uw hond. Wij geven u vervolgens een update met heel wat beeldmateriaal.

Wij ontvangen steeds maximum 8 honden tegelijk. Dit omdat we zo een optimale opvang en begeleiding kunnen garanderen. De plaatsen zijn dus zeer beperkt. Wees er snel bij om zeker te zijn van uw plekje!

Dagopvang

Bent u op zoek naar een vaste plaats waar uw hond zich een dagje kan amuseren terwijl u zelf aan het werken bent of activiteiten doet waar uw hond niet kan aan deelnemen? Dan is uw hond bij ons zeker en vast welkom voor een dag boordevol spelplezier!

 • In ons dagopvang programma is iedereen welkom, de hondjes die in dagopvang komen draaien mee in de werking van de vakantieopvang.
 • Dagopvang kan zowel voor losse dagen als voor vaste dagen in de week aangevraagd worden.
 • We werken niet met vaste breng- of ophaalmomenten maar bekijken in onderling overleg wat mogelijk is.
 • Indien nodig en mogelijk kunnen de hondjes reeds de avond voordien aankomen, hier wordt geen meerprijs voor aangerekend.