Aankoop begeleiding

Na lang nadenken en heel wat pro’s en contra’s zorgvuldig neer te pennen is de beslissing genomen. Er komt een nieuw gezinslid bij. Een puppy of misschien kiezen jullie voor een volwassen hond?
Ongetwijfeld zullen jullie samen fantastische tijden beleven. Echter welke puppy of hond past het best bij jullie gezin en de plannen die jullie samen hebben?

Ik begeleid u graag bij het kiezen van de viervoeter die het best bij u en uw gezin past.

Puppy begeleiding / training

Een goede start legt de basis voor een stabiele volwassen hond.

Wanneer u een puppy verwelkomt gaat zowel voor uzelf als voor die jonge viervoeter een volledig nieuwe wereld open. Het is zeer belangrijk dat u zelf goed nadenkt over wat voor u gewenste of ongewenste gedragingen zijn. Een kleine puppy die lief kwispelend op u springt om aandacht te krijgen is meestal schattig maar is dit het ook wanneer een volwassen loebas van 45 kg op u komt springen na een wandeling in het bos?

Eenmaal voor ieder gezinslid duidelijk is wat de ongewenste gedragingen zijn, hoe stuurt u uw puppy dan best in de richting van de gewenste gedragingen? Hoe begeleidt u uw puppy naar een volwassen hond die begrijpt wat van hem verwacht wordt en zich er ook goed bij voelt?

Naast de puppy begeleiden naar een aangename huishond heeft u hoogstwaarschijnlijk nog heel wat andere plannen of wensen voor uw nieuwe gezinslid. Wilt u dagelijks een grote wandeling maken in het bos terwijl uw viervoeter zonder korte lijn in uw nabijheid blijft en ook komt wanneer u hem roept in plaats van een konijn die zijn pad kruist achterna te gaan? Of vindt u het belangrijk om op een zomerse dag aan de zee(dijk) te kunnen gaan wandelen zonder dat uw hond iedere passerende hond nablaft of achterna wil gaan?

Ik begeleid u graag op de intensieve maar fantastische reis die u samen met uw hond zult maken. Mijn doel is steeds een aangename, stabiele volwassen (huis)hond maar hoe u dit wilt inkaderen hoor ik graag van u tijdens een eerste ontmoeting.

Gedragstherapie

De meest effectieve methode om uw hond opnieuw de juiste weg te tonen naar gewenst gedrag is door middel van individuele begeleiding. Dit kan zowel aan huis of op verplaatsing, afhankelijk van hetongewenst gedrag die uw hond vertoont. Bij een gedragstherapie wordt steeds zowel naar uw gedragingen, als begeleider van de hond, als naar de gedragingen van uw hond gekeken.

Er zijn vaak meerdere zaken van invloed op het ontstaan van bepaalde ongewenste gedragingen. Ook factoren die op het eerste zicht niet lijken mee te spelen kunnen een grote invloed hebben op het gedrag van uw hond. Ik hecht dan ook zeer veel waarde aan het uitgebreid de tijd nemen voor een eerste intake gesprek. Op die manier kunnen de verschillende zaken die invloed hebben op het gedrag van uw hond goed in kaart gebracht worden. Tijdens het intake gesprek wordt stilgestaan bij de basis van het ongewenst gedrag. Na een korte theoretische uitleg gaan we tijdens het intake gesprek reeds over naar de praktische begeleiding.

Ik begeleid u en uw hond graag tijdens de weg waarop we ongewenst gedrag in huis of op verplaatsing gaan ombuigen naar gewenst gedrag.

Wekelijkse booth camp

Gaat u reeds wekelijks naar de hondenschool maar uw hond gedraagt zich binnen de hondenschool keurig en op andere locaties vergeet wat hij daar geleerd heeft? Heeft u het gevoel in de grotere groep binnen de hondenschool onvoldoende individueel begeleid te worden? Reageert uw hond op andere honden onderweg? Reageert uw hond op verkeer of voetgangers? Wilt u samen met uw hond een leuke nieuwe uitdaging uitgaan en een nog betere band ontwikkelen? Wilt u uw hond begeleiden naar een stabiele hond die u overal kunt meenemen?

Is uw antwoord op één of meerdere van bovenstaande vragen “ja”? Dan is onze wekelijkse booth camp zeker iets voor u en uw viervoeter.

Tijdens onze wekelijkse groepslessen gaan we samen in kleine groepjes werken aan ieders moeilijkheden. Dit zal vooral op thuislocatie (Kortemark) gebeuren maar kan, afhankelijk van de noden en wensen, ook op verplaatsing doorgaan. Tijdens de groepslessen concentreren we ons vooral op aandacht voor de geleider, gedrag aan de lijn en basis gehoorzaamheid. Na de groepstrainingen kunnen de honden, indien gewenst, nog even gecontroleerd samen spelen.

Interne Training

Tijdens de interne training wordt uw hond ondergedompeld in dagelijkse trainingen. Afhankelijk van uw wensen of noden wordt een individueel traject opgesteld voor uw hond zodat we samen uw vooropgestelde doelen bereiken.

Voor wie is een intern verblijf aan te raden?

  • Puppy’s die de basis moeten aanleren.
  • (jonge) honden die wat extra training nodig hebben. Zowel basistraining als inspelen op moeilijkheden.
  • Honden met specifieke (gedrags)problemen.
  • Honden die na een bijtincident moeten gescreend (en eventueel getraind) worden.

Kortom, iedereen die wat extra hulp of een duwtje in de rug nodig heeft om (terug) te kunnen genieten samen met uw viervoeter.

Vakantie Opvang

Honden die ergens anders, om welke reden dan ook, niet terecht kunnen zijn bij ons welkom in vakantie opvang. Wij doen er alles aan om uw hond een aangenaam verblijf te geven. Indien gewenst kan de hond tijdens vakantie opvang ook enkele training sessies krijgen. De honden krijgen bij ons een eigen kamer waar ze individueel kunnen verblijven. Op de grote speelweides kunnen de honden zich zowel individueel als in groep (steeds onder toezicht) uitleven. Honden die bij ons in vakantie opvang komen gaan, indien gewenst, dagelijks mee op wandel aan de lange of/ en korte lijn.

Wij ontvangen steeds maximum 4 honden tegelijk. Dit omdat we zo een optimale opvang en begeleiding kunnen garanderen. De plaatsen zijn dus zeer beperkt. Wees er snel bij om zeker te zijn van uw plekje!

Shop

Vaak worden honden verwend met de leukst uitziende speeltjes, snacks of halsbanden. Echter is het belangrijk de vraag te stellen of de aangekochte producten wel de meest geschikte zijn voor uw hond. Zorgt een bepaald harnas of halsband ervoor dat de hond niet meer gaat trekken of wordt trekken net onbewust gestimuleerd? Is een bepaald speeltje wel geschikt voor uw hond of wekt het net heel wat frustraties op bij uw viervoeter?

U kunt bij mij terecht voor de aankoop van volgende producten die ik ook zelf gebruik en waar ik volledig achtersta.

  • Snacks en trainingssnoepjes
  • Voeding
  • Trainingsmateriaal
  • (Denk)speelgoed
  • Handgemaakte lijnen

U kunt deze producten aankopen in onze webshop. Ik kies echter voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Er wordt geen enorm groot assortiment aangeboden, echter ben ik er 100% van overtuigd dat wat we aanbieden kwalitatieve producten zijn. Indien u graag meer informatie wilt over een bepaald product of u afvraagt wat het beste past bij uw hond mag u mij steeds mailen of opbellen.