Aankoop begeleiding

Na lang nadenken en heel wat pro’s en contra’s zorgvuldig neer te pennen is de beslissing genomen. Er komt een nieuw gezinslid bij. Een puppy of misschien kiezen jullie voor een volwassen hond?
Ongetwijfeld zullen jullie samen fantastische tijden beleven. Echter welke puppy of hond past het best bij jullie gezin en de plannen die jullie samen hebben?

Ik begeleid u graag bij het kiezen van de viervoeter die het best bij u en uw gezin past.

Puppy begeleiding / training

Een goede start legt de basis voor een stabiele volwassen hond.

Wanneer u een puppy verwelkomt gaat zowel voor uzelf als voor die jonge viervoeter een volledig nieuwe wereld open. Het is zeer belangrijk dat u zelf goed nadenkt over wat voor u gewenste of ongewenste gedragingen zijn. Een kleine puppy die lief kwispelend op u springt om aandacht te krijgen is meestal schattig maar is dit het ook wanneer een volwassen loebas van 45 kg op u komt springen na een wandeling in het bos?

Eenmaal voor ieder gezinslid duidelijk is wat de ongewenste gedragingen zijn, hoe stuurt u uw puppy dan best in de richting van de gewenste gedragingen? Hoe begeleidt u uw puppy naar een volwassen hond die begrijpt wat van hem verwacht wordt en zich er ook goed bij voelt?

Naast de puppy begeleiden naar een aangename huishond heeft u hoogstwaarschijnlijk nog heel wat andere plannen of wensen voor uw nieuwe gezinslid. Wilt u dagelijks een grote wandeling maken in het bos terwijl uw viervoeter zonder korte lijn in uw nabijheid blijft en ook komt wanneer u hem roept in plaats van een konijn die zijn pad kruist achterna te gaan? Of vindt u het belangrijk om op een zomerse dag aan de zee(dijk) te kunnen gaan wandelen zonder dat uw hond iedere passerende hond nablaft of achterna wil gaan?

Ik begeleid u graag op de intensieve maar fantastische reis die u samen met uw hond zult maken. Mijn doel is steeds een aangename, stabiele volwassen (huis)hond maar hoe u dit wilt inkaderen hoor ik graag van u tijdens een eerste ontmoeting.

Gedragstherapie

De meest effectieve methode om uw hond opnieuw de juiste weg te tonen naar gewenst gedrag is door middel van individuele begeleiding. Dit kan zowel aan huis of op verplaatsing, afhankelijk van hetongewenst gedrag die uw hond vertoont. Bij een gedragstherapie wordt steeds zowel naar uw gedragingen, als begeleider van de hond, als naar de gedragingen van uw hond gekeken.

Er zijn vaak meerdere zaken van invloed op het ontstaan van bepaalde ongewenste gedragingen. Ook factoren die op het eerste zicht niet lijken mee te spelen kunnen een grote invloed hebben op het gedrag van uw hond. Ik hecht dan ook zeer veel waarde aan het uitgebreid de tijd nemen voor een eerste intake gesprek. Op die manier kunnen de verschillende zaken die invloed hebben op het gedrag van uw hond goed in kaart gebracht worden. Tijdens het intake gesprek wordt stilgestaan bij de basis van het ongewenst gedrag. Na een korte theoretische uitleg gaan we tijdens het intake gesprek reeds over naar de praktische begeleiding.

Ik begeleid u en uw hond graag tijdens de weg waarop we ongewenst gedrag in huis of op verplaatsing gaan ombuigen naar gewenst gedrag.

Wekelijkse booth camp

Gaat u reeds wekelijks naar de hondenschool maar uw hond gedraagt zich binnen de hondenschool keurig en op andere locaties vergeet wat hij daar geleerd heeft? Heeft u het gevoel in de grotere groep binnen de hondenschool onvoldoende individueel begeleid te worden? Reageert uw hond op andere honden onderweg? Reageert uw hond op verkeer of voetgangers? Wilt u samen met uw hond een leuke nieuwe uitdaging uitgaan en een nog betere band ontwikkelen? Wilt u uw hond begeleiden naar een stabiele hond die u overal kunt meenemen?

Is uw antwoord op één of meerdere van bovenstaande vragen “ja”? Dan is onze wekelijkse booth camp zeker iets voor u en uw viervoeter.

Tijdens onze wekelijkse “booth camps” gaan we in kleine groepjes, afhankelijk van ieders niveau, trainen op verschillende locaties. De verschillende locaties worden uitgekozen op basis van de wensen en noden van u en uw hond. Tijdens de booth camp doen we samen een wandeling met tussenin verschillende gehoorzaamheidsoefeningen.

Intern verblijf

Tijdens het intern verblijf wordt uw hond ondergedompeld in dagelijkse trainingen. Afhankelijk van uw wensen of noden wordt een individueel training schema opgesteld voor uw hond om uw vooropgestelde doelen te bereiken.

Voor wie is een intern verblijf aan te raden?

  • Voor begeleiders die zelf de tijd of mogelijkheid niet hebben om hun ( jonge ) hond de basisgehoorzaamheid en / of socialisatie bij te brengen.
  • Voor begeleiders die zelf de tijd of mogelijkheid niet hebben om bepaalde ongewenste gedragingen van hun hond aan te pakken.

Ik begeleid uw hond graag naar het worden van een goed gesocialiseerde stabiele hond waarmee u een
nog betere band kunt opbouwen.

Shop

Vaak worden honden verwend met de leukst uitziende speeltjes, snacks of halsbanden. Echter is het belangrijk de vraag te stellen of de aangekochte producten wel de meest geschikte zijn voor uw hond. Zorgt een bepaald harnas of halsband ervoor dat de hond niet meer gaat trekken of wordt trekken net onbewust gestimuleerd? Is een bepaald speeltje wel geschikt voor uw hond of wekt het net heel wat frustraties op bij uw viervoeter?

U kunt bij mij terecht voor de aankoop van volgende producten die ik ook zelf gebruik en waar ik volledig achtersta.

  • Snacks en trainingssnoepjes
  • Halsbanden
  • Lange lijnen en korte lijnen
  • (Denk)speelgoed
  • Accessoires

Ik kies ervoor om niet te werken met een onpersoonlijke webwinkel omdat ik u zo de beste begeleiding kan bieden. Indien u graag meer informatie wilt over een bepaald product of een product wilt aankopen kunt u mij steeds een e-mailtje sturen. Vervolgens stuur ik u een link naar de catalogus. Aangekochte producten kunnen zowel verzonden als opgehaald worden.